Ročník |
2023 |
Charakteristika sezóny |
Tento ročník bol plný extrémov. V marci ešte mrazy robili škody a v apríli už bolo teplo, na úrovni letného počasia. Na jar bolo teplo, suchšie počasie, kým letné počasie spestrili prehánky. Vinobranie u väčšine druhov sa začalo skoršie. Strapce boli zdravé a bobule boli bohaté na látky tvoriace arómu a chuť vína. V celku sme uzatvárali dobrý, výnimočný ročník. |
Odroda viniča |
Medoc noir (menoir), Merlo |
Pôvod hrozna |
Nagyharsány |
Oblasť |
- |
Vek viniča |
34 rokov |
Obdobie zberu |
Stred augusta |
Spôsob výsadby |
Stredne vysoký kordón, 230x160 integrovaná produkcia |
Technológia výroby |
Fermentácia prebiehala v nerezových tankoch pri nízkej teplote. Víno nedozrievalo v sude. Čerstvé sa plnilo do fliaš a pridávala sa zároveň do nich zmes oxidu uhličitého. |
Obsah alkoholu |
11,50 obj. % |
Extrakt bez cukru |
20,5 g/ l |
Obsah kyselín |
5,7 g/ l |
Zvyškový cukor |
1,8 g/ l |
Charakteristika vína |
Víno sa prejaví v pohári vibrujúcou farbou a vôňou. V chuti dominuje hlavne jahoda a višňa, ďalej dotvárajú znaky kvetov so stopami citrusov. Toto víno charakterizujú krehké ovocia a krásna rovnováha arómy a vône. Osvieženie a čerstvosť cítiť pri pití nového vína ROSÉ FRICI, vo vynovenom šate. |
Zrelosť vína |
Víno prejaví svoje hodnoty, keď je správne vychladené a pije sa bezprostredne po otvorení. |
Nový komentár