Ročník |
2023 |
Charakteristika obdobia |
Tento ročník bol plný extrémov. V marci ešte mrazy spôsobili škody, v apríli už bolo teplo na úrovni letného obdobia. Jarné počasie bolo teplejšie, suchšie, kým leto spestrili prehánky. Vinobranie všetkých sort sa začal skoršie. Strapce boli zdravé a bobule boli bohaté na látky dávajúce chuť a arómu. V celku uzatvárame jeden dobrý a vynikajúci ročník. |
Odroda hrozna |
Frankovka modrá, Pinot Noir |
Pôvod hrozna |
Siklós, Nagyharsány |
Oblasť |
- |
Obdobie zberu |
Stred augusta |
Technológia výroby |
Fermentácia prebiehala v oceľových tankoch pri nízkej teplote. Víno sa nedozrievalo v sude, čerstvo sa plnilo do fliaš. |
Obsah alkoholu |
11,00 % |
Extrakt bez cukru |
21,4 g/ l |
Obsah kyselín |
6,4 g/ l |
Zvyškový cukor |
2,2 g/l |
Charekteristika vína |
Vo vôni cítime višňu, lesné jahody, ríbezle, stopy harmančeka ktoré predurčujú arómu vína. V chuti cítime elegantné kyseliny a zmes červených bobúl, ktoré dopĺňa nádych citrusových plodov. Je to kompaktné, chrumkavé ružové víno v submediterránskom štýle. |
Stupeň zrelosti |
Víno prejaví svoje hodnoty správne vychladené, konzumované bezprostredne po otvorení. |
Nový komentár