Ročník |
2023 |
Charakteristika sezóny |
Tento ročník bol plný extrémov. V marci ešte mrazy spôsobili škody, v apríli už bolo teplo na úrovni letného obdobia. Jarné počasie bolo teplejšie, suchšie, kým leto spestrili prehánky. Vinobranie všetkých sort sa začal skoršie. Strapce boli zdravé a bobule boli bohaté na látky dávajúce chuť a arómu. V celku uzatvárame jeden dobrý a vynikajúci ročník. |
Odroda viniča |
Rizling vlašský |
Pôvod hrozna |
Vokány, Nagyharsány |
Oblasť |
- |
Vek viniča |
35 rokov |
Obdobie zberu |
Stred augusta |
Spôsob výsadby |
Stredne vysoký kordón, 230x160 integrovaná produkcia |
Technológia výroby |
Fermentácia prebiehala v nerezových tankoch pri nízkej teplote. Víno nedozrievalo v sude, čerstvo sa plnilo do fliaš. |
Obsah alkoholu |
12,0 obj. % |
Extrakt bez cukru |
20,7 g/ l |
Obsah kyselín |
5,1 g/ l |
Zvyškový cukor |
2,9 g/l |
Dostupnosť vína |
Novembra 2016 |
Charakteristika vína |
V čuchu sa nám najprv prejavujú citrusoviny, ale pri ochutnaní cítime súčinnosť a rovnováhu prítomnosti manga, banánu, potom jabĺk a broskýň. V dochuti cítime trocha mandlí, ktoré predchádzajú zrelé chute a znaky aróm, ktoré preukazujú na výnimočnosť suroviny a ročníka. Ďalej toto víno charakterizuje ešte príjemná prítomnosť kyselín a stredne dlhá dochuť |
Stupeň zrelosti |
Víno prejaví svoje hodnoty, keď je správne vychladené. |
Nový komentár