Ročník |
2023 |
Charakteristika obdobia |
Zimné obdobie bolo atypicky slabučké. Pučenie skončilo skoro - koncom apríla až v strede mája, no následne nebolo stabilné intenzívne teplo, čo opäť spomalilo rast. V lete bolo počasie veľmi premenlivé, daždivé sa striedalo so slnečným. Pomalé dozrievanie posunulo i čas vinobrania, zo skorej zrejúcich odrôd sa vyvinuli ľahké voňavé vínka. Neskôr zrejúce odrody ešte obohatilo teplé slniečko, čo prispelo ku vývinu krásnych Cabernet-ov a Merlot-ov. |
Odroda hrozna |
100 % Iršai Oliver |
Pôvod hrozna |
Villány a okolie |
Oblasť |
Pannon |
Obdobie zberu |
Prvý zber bol v strede augusta, druhý začiatkom septembra. |
Príprava vína |
Víno je vyrobené reduktívnou metódou na princípe riadeného chladenia. Nedozrievalo v sude, čerstvo sa plnilo do fliaš. |
Obsah alkoholu |
12 % |
Extrakt bez cukru |
19,4 g/l |
Obsah kyselín |
5,2 g/l |
Zvyškový cukor |
2,1 g/l |
Popis vína |
Náš Iršai charakterizuje typická sviežosť a ovocnosť s voňavými kvetnatými tónmi a jemným náznakom údenatosti. Chuť je plná, jednoliata, je výborným spoločníkom na posedení s priateľmi či rodinou. |
Apelácia |
DHC-Classicus |
Stupeň zrelosti |
Víno prejaví svoje hodnoty, keď je správne vychladené a konzumované bezprostredne po otvorení. Odporúčaná teplota podávania je 10- 12 ˚C. |
Irsai Olivér
Gejza zsidek, 3.10.2021 08:04:39
Dobrý deň . Chcem sa spýtať na ročník 2020 Irsai Olivér , či nie je dostupný ?
Nový komentár